Jak by mělo vypadat menu

Chcete si nechat poradit, jak připravit hostinu snů? Prozradíme vám, jak by mělo vypadat menu pro hosty, které si pozvete například na oběd. Jestli se těmito tipy budete řídit už bude záležet čistě jen na vás.

Příprava hostiny pro návštěvu

Menu by mělo začít předkrmem. Ten může být buď to studený nebo teplý. Ze studených pokrmů připadá v úvahu například salát nebo paštika. Sáhnout lze ovšem i na pomazánky s domácím pečivem. Záviset bude na tom, koho čekáte a jak moc důležitá pro vás tato návštěva je. Před studeným předkrmem si s pozvanými hosty dopřejte ještě přípitek. Vhodným nápojem je například šampus. Po přípitku a předkrmu přecházíme k další fázi. Tou je polévka. Co takhle hostům připravit silný vývar nebo krémovou polévku? Musíte však nad svým menu důkladně přemýšlet. V opačném případě mohou být hostí nasycení již po polévce.

Po polévce je dobré si dát alespoň pár minut přestávku a odpočinout si. Své hosty zabavte vtipnými historkami nebo ukázkou svého bytu, jedná-li se o kolaudací večírek. Po uplynutí této přestávky se vrhněte na podávání hlavního chodu. Ideálním hlavním chodem je příloha s kvalitním masem. Příloha se může skládat z brambor nebo hranolek. Zapomenout nesmíte na sladkou tečku. Tady máte více možností. Spolehnout se dá na moučníky nebo dezerty. Otázkou je, jak náročný dezert nebo moučník chcete připravovat. Má se jednat o nepečené dezerty nebo si troufáte na náročnější pokrmy? Výborné je třeba tiramisu ze zakysané smetany.

Hlídejte hostům sklenice

Neustále ale hlídejte hostům nápoj. V momentě, kdy nemají co pít, nastává trapná situace. Snažte se kromě jídla věnovat také svým hostům, včetně nápojů. Nápoj je potřeba zvolit podle připravovaného menu. Některé nápoje nejsou vhodné k výše uvedenému seznamu. Samozřejmě vše závisí na tom, jaká jídla se budou nacházet na stole.