Dejte šanci španělským olivám, představuje se olej Casas de Hualdo

Ochutnávat nové a nové speciality, to je nejen údělem vášnivých cestovatelů, ale i těch, kteří se v kuchyni cítí doslova jako doma. Máte také rádi zajímavé chutě, se kterými je život rázem o mnoho barvitější? S olivovým olejem chutná každý středomořský recept přesně tak, jak si jej pamatujete z letní dovolené. Ale pozor, musíte si umět dobře vybrat, protože olejové radovánky si s produktem lisovaným z pokrutin určitě neužijete, spíše naopak. Kvalita sice něco stojí, ale na druhou stranu, spokojení hosté na rodinné oslavě jsou k nezaplacení, že?

Olivové oleje Casas de Hualdo z centrálního Španělska jsou vyhlášené

Když se řekne Casas de Hualdo, znalci olivových hájů nepochybně zbystří. Jde o značku, která je na trhu už pár desítek let, ale naplno prorazila vlastně teprve nedávno. Velká porce vitamínů, antioxidantů, a naopak nízká acidita, což je jeden z údajů, podle kterého jednoduše poznáte kvalitu olivového oleje. Dejte šanci Španělsku, neboť zdejší kuchyně se tvořila po staletí a je na evropské poměry skutečně nezaměnitelnou.

Co třeba láhev s olivovým olejem Arbequina, proslulého ovocným aroma, který si výborně porozumí třeba s mořskými rybami? Někdy stačí jen pár kapek a okamžitě poznáte rozdíl oproti průměru. Říjnová sklizeň s sebou nese nejvyšší podíl cenných látek a když se rozhlédnete po síni slávy této značky, zjistíte, že odborníci po celém světě ji prostě milují. Španělsko má tisíciletou tradici výroby olivových olejů a nejinak tomu je i u značky Casas de Hualdo…

Někdo to rád kořeněné aneb Cornicabra

Trochu krkolomný název, chtělo by se říci – ale v lahvi se ukrývá směs, na kterou při vaření rozhodně nezapomenete, stačí jen ochutnat! Olivový olej Cornicabra si rozumí s grilovaným lilkem nebo pečeným jehněčím, dodá lehce štiplavou chuť a voní po mandlích, takže potěší všechny smysly. Vychutnejte si středomořskou kuchyni zase trochu jinak – Španělsko přeci není jen Andalusie nebo León!