Zabezpečte vaše okna domu či kanceláře před zloději

Víte, že i okna dovedou zabezpečit dům? Jestliže sledujete statistiky kriminální policie, víte, že z nich vyplývá, že vniknutí nepovolaných osob nejvíce probíhá přes nejzranitelnější místa, kterými jsou okna a dveře. Více než 70 % vloupání do bytů a domů probíhá přes okna.

Zatímco bezpečnostní zámky i bezpečnostní dveře jsme se naučili používat, okna stále moc nezabezpečujeme. Většinou se používají levné výrobky s dost nedokonalým vnitřním a vnějším kováním. Ušetříte sice za okna, zároveň ale svůj majetek vystavíte mnohem větší finanční ztrátě, která vyplývá z nebezpečí dost snadného vloupání. Další novinkou jsou bezpečnostní fólie do oken.

Okna mohou zabezpečit dům

Snadným nástrojem vloženým do spáry přímo mezi křídla u dvoukřídlých oken i balkónových dveří, nebo mezi křídlo a rám u jednokřídlých oken, zloděj jednoduše vypáčí křídlo z rámu bez poškození zasklení. Takovéhoto vloupání si často nevšimne nikdo z okolí, ale okamžitě to také nezaregistruje ani nikdo z majitelů domu. V mnoha případech zjistí až s určitým zpožděním, že se někdo vloupal. Vypáčení křídla a průhybu dvojskla může také dojít k porušení tmelového uzávěru rámečku. Důsledkem je orosením uvnitř dvojskla po porušení tepelně izolačních schopností.

Bezpečnostní fólie do oken

Bezpečnostní fólie do oken jsou dalším způsobem ochrany vašeho majetku a zabezpečení oken. Bezpečnostní fólie jsou vyvinuté v USA na objednávku v kosmickém programu NASA. Pak byly v sedmdesátých letech také uvolněny do civilního sektoru. Největší výhodou, kterou poskytují bezpečnostní fólie na skla, je možnost nainstalovat přímo na vaše stávající okna. Tato instalace není složitá. Bezpečnostní fólie do oken se lepí přímo na sklo mokrou cestou. Odborníci s dobrým vybavení, kteří prošli důkladným proškolením, si s tím hravě poradí.

Bezpečnostní fólie do oken se dají také snadno napojovat při použití na velké plochy skla. Ochranné fólie výrazně snižují také riziko úrazu při rozbití skla. Další výhodou je zamezení přehřívání interiérů v létě, omezení tepelných ztrát v zimě a snížení nákladů na klimatizaci. Představují i velmi účinnou ochranou před zloději. Můžete si pomocí tohoto zabezpečení oken zajistit soukromí a dodat objektům barevně či zrcadlově volitelný zajímavý vzhled. Bezpečnostní fólie zadrží 96 až 99 % škodlivého UV záření a jsou zdravotně nezávadné. Můžete kombinovat bezpečnostní fólie do oken i s izolačními. Takovéto zabezpečení oken umožňuje snadné mytí a údržbu.