Pravidla při zařizování koupelny

Chystáte se na novou koupelnu a už víte jak ji zařídit? Pozor, i zařizování koupelny má svá pravidla, kterých je dobré se držet.

Počet členů v domácnosti

Při zařizování koupelny musíte určitě zohlednit fakt, kolik členů ve vaší domácnosti se nachází. Podle toho se pak zaměřte na výběr samotných zařizovacích předmětů, jako jsou vany různých rozměrů a tvarů, sprchové kouty, skříňka pod umyvadlo a další.

Pro vícečlennou rodinu je například vhodné, aby byla skříňka pod umyvadlo co nejširší z důvodu velkého úložného prostoru. Koupelnovou skříňku pak můžete vybírat s jedním nebo i se dvěma umyvadly.

Vana může být malá v rozměru 160 cm, nebo i větší 180 cm. Pokud je některý z vašich členů domácnosti vyšší postavy, určitě zvolte vanu větších rozměrů z důvodu lepšího komfortu při koupání. Toto pravidlo platí také v případě, kdy máte například dvě malé děti, které se mohou koupat společně v jedné velké vaně.

Toaleta v koupelně

Pokud jste jediný člen vaší domácnosti, nebo jste pouze dva, toaleta v koupelně by neměla být problém. Pokud je vás v domácnosti ale více, určitě zvažte, zda neumístit toaletu zvlášť do jiné místnosti. Je to z toho důvodu, aby například v případě, kdy se bude koupat v koupelně jedna osoba nezabírala zároveň i toaletu jiným osobám v domácnosti nebo návštěvě.

Více koupelen

Pokud jste opravdu velká rodina a bydlíte ve velkém domě, můžete si nechat zařídit i více než jednu koupelnu. Jedna koupelna může být hlavní, další pak například pro děti a třetí třeba pro návštěvu. Zároveň můžete koupelny rozdělit i tak, že jedna koupelna bude s vanou a druhá se sprchovým koutem. Navštěvovat je pak budete podle toho, zda budete mít čas relaxovat ve vaně nebo se rychle osprchovat ve sprchovém koutě.

Ať už zařizujete koupelnu pro jednu osobu nebo pro vícečlennou rodinu, určitě vybírejte koupelnové vybavení podle vlastního uvážení a také podle toho, co vaši koupelnu udělá praktickou a užitečnou.