Jak se balit, když se stěhujete. Tipy pro co nejrychlejší stěhování

Umění správně si zabalit věci, když se stěhujete, je stěžejní. Nejde jen o to, abyste všechen svůj majetek nacpali do kartonových krabic, pytlů a dalších přepravních nádob. Je dobré vědět několik důležitých věcí, které vám mohou ušetřit práci nejen při balení, ale také následném vybalování. A stěhovací firma u vás stráví co nejkratší dobu, takže za ni zaplatíte co možná nejméně. Na co se zaměřit.

Krabice různých velikostí

Při stěhování v Praze oceníte krabice různých velikostí. Těžké věci skládejte do menších krabic, aby nevznikly problémy při jejich přenosu. Nebo je rozložte do několika větších krabic. Pamatujte, že těžší věci patří samozřejmě vždy na spodek krabic. Nemíchejte ale věci z různých místností – do každé krabice patří pouze věci z jedné místnosti. Nahoře jim neponechávejte volná místa – vyplnit je můžete měkkými věcmi, jako jsou polštáře, ručníky nebo oblečení.

Označení krabic

Každou krabici při stěhování označte nejen místností, do které náleží, ale také předměty, které se nachází uvnitř. Tímto se neodsoudíte k otevírání krabic ve snaze najít to, co potřebujete. Také označte krabice s křehkými věcmi, jako jsou sklenice, vázy nebo talíře.

Krabice dobře přilepte

Krabice, které vypadají, že by se mohly otevřít, nebo které nejsou příliš pevné, nemusí chtít zaměstnanci stěhovací společnosti přepravovat. Přelepte nejen samotné spoje, ale také lepicí páskou můžete ovinout horní i spodní okraj krabice, čímž ji stabilizujete.

Balení kuchyňských předmětů

V kuchyni se nachází spoustu „problematických“ předmětů. Jsou křehké, nebo ostré. Proto je dobré veškeré nádobí i nože zabalit zvlášť – například do novinového papíru. Poté je ještě svažte provázkem například podle druhu předmětů: talíře k sobě, nože k sobě apod. Křehké předměty můžete podložit, obalit a stabilizovat pomocí bublinkové fólie.